Home > Blog > ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 6 Ημ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 6 Ημ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΒΗΘΛΕΕΜ, ΒΗΘΑΝΙΑ, ΙΕΡΙΧΩ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ, ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ, ΓΑΛΙΛΑΙΑ, ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ Εξαήμερη Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή στα Πανάγια Αγιοταφικά Προσκυνήματα

28 Δεκεμβρίου 2018 – 2 Ιανουαρίου 2019

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ:

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία. Από τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού άρχισαν να συρρέουν στους Αγίους Τόπους ευλαβείς προσκυνητές. Κατά συνέπεια, σιγά σιγά άρχισαν να καθιερώνονται τα προσκυνήματα. Ακόμα και μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες εξακολουθούσαν ακώλυτες οι αποδημίες των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους.

Στα ταξίδια με τον τίτλο «Άγιοι Τόποι» επισκεπτόμαστε τα μέρη που σχετίζονται με την ζωή, την διδασκαλία, τα θαύματα, το πάθος και την ανάσταση του Χριστού. Ταυτόχρονα τα ίδια μέρη σχετίζονται με τους προπάτορες του Χριστού της Παλαιάς Διαθήκης. Οι Άγιοι Τόποι συνδέονται επίσης και με την ίδρυση της πρώτης αποστολικής και μαρτυρικής εκκλησίας. Σε αυτά τα μέρη ήρθε η Αγία Ελένη το 33ο μ.Χ. ως προσκυνήτρια και ίδρυσε εκατοντάδες ναούς και μονές.‘Έκτοτε καθιερώθηκαν στην παγκόσμια συνείδηση ως οι Άγιοι Τόποι. Από τότε και ως σήμερα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει στην φύλαξη και διακονίας της τα περισσότερα και σημαντικότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και την Ιερουσαλήμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018: Θεσσαλονίκη – Αθήνα- πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 15.00, άφιξη στις 16.55. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο Ισραήλ στις 19.00.  

Για αναχώρηση από την Αθήνα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 15.00.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00. Άφιξη στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε,για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Hμέρα, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018: Ιερουσαλήμ

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Ακολούθως θα διαβούμε την Οδό του Μαρτυρίου με τις σχετικές στάσεις που αναφέρονται στα Ευαγγέλια και τις παραδόσεις και θα φτάσουμε για προσκύνημα στο Πραιτόριο, την Φυλακή του Χριστού. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, όπου έγινε η δίκη του Χριστού, και Προβατική Κολυμβήθρα. Προσκύνημα στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου γεννήθηκε η Παναγίας μας. Θα διαβούμε την Πύλη των Λεόντων και θα βγούμε έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης προς τους πρόποδες του Όρου των Ελαιών όπου βρισκόταν η «Γεσθημανή τω χωρίω».  Θα προσκυνήσουμε στο Ναό και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.  Έπειτα θα πάμε στον Ιερό Ναό της Γεσθημανής, όπου προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ και την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας. Εκεί θα επισκεφτούμε και τον κήπο της Γεσθημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018: Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ

 Το πρωί, αναχώρηση για το ναό της Αναστάσεως όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας με την Αγία Σιών, εκεί όπου η Αγία Ελένη είχε κτίσει ομώνυμο εκκλησιαστικό σύμπλεγμα. Θα επισκεφτούμε το σημερινό Υπερώον, κτισμένο πάνω στην οικία στην οποία έγιναν τα τρομερά γεγονότα του Μυστικού Δείπνου, της Ψηλάφησης του Θωμά και της Επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής. Θα συνεχίσουμε με τον τάφο του Προπάτορα Προφητάνακτος Δαβίδ, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην Σιών, με το σημείο όπου έγινε η Κοίμηση της Θεοτόκου.  Αναχώρηση για την Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο ιερό σπήλαιο της γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου και συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και  με την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην ασκητική Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018: Βηθανία – Ιεριχώ -Ιορδάνης ποταμός

Πρωινό και αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου και στον Τάφο του Λαζάρου, κτισμένη στο σημείο όπου προϋπάντησαν τον Χριστό. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των παλαιών οσιομαρτύρων Πατέρων, το σκήνωμα του νέου Αγίου Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο κατέφυγε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε προσφάτως πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα ημέρες και νύχτες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15€). Θα ολοκληρώσουμε με προσκύνημα στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου βρίσκεται ο κορμός της Συκομωρέας όπου ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Tο βράδυ, παραμονή Πρωτοχρονιάς, Εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Μετά την αλλαγή του χρόνου, θα παραμείνουμε εκεί και θα κόψουμε Βασιλόπιτα με συνοδεία σαμπάνιας.

5η Ημέρα, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 * ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!! *Τιβεριάδα – Γαλιλαία

“Ευχόμαστε σε όλους τους χριστιανούς και τις οικογένειες τους ένα χαρούμενο 2019 με τύχη, υγεία και την ευλογία του Παντοδύναμου. Χρόνια Πολλά!”

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και καταλήγουμε στο Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ (€18).   Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίουμας. Καθοδόν θα περάσουμε από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και από το σημείο όπου ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Τετάρτη 2Ιανουαρίου 2019: Ιερουσαλήμ – Όρος των Ελαιών- Πανάγιος Τάφος – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για την κορυφή του Όρους των Ελαιών, όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών, όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο όπου έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Θα περάσουμε από το σημείο όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου (σήμερα μουσουλμανικό τέμενος) και θα καταλήξουμε στην τοποθεσία «πανόραμα», όπου θα δούμε πανοραμικά όλη την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων όπου θα επισκεφθούμε τις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, της Σεϊδανάγιας, τον Τίμιο Πρόδρομο. Προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος στον Πανάγιο Τάφο.  

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από Αθήνα: €620 & Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €650

Διαφορά Μονόκλινου: €120

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +€10 (υποχρεωτικά)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* superior
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια  εξωτερικού.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Ελλάδος.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Για όσους επιθυμούν).

Πτήση Επιστροφής Τελ Αβίβ – Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Το απόγευμα, στις 16.00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πτήση στις 19.50  για Αθήνα και άφιξη στης 21.50. Όσοι συνεχίζουν για Θεσσαλονίκη, αναχώρηση στης 23.00 και άφιξη λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορεί να σου αρέσει επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *