Home > ΙΝΔΙΑ 14 Ημ

ΙΝΔΙΑ – Η ΤΡΟΠΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 14 Ημ

ΔΕΛΧΙ, ΑΞΑΡΝΤΑΜ, ΜΑΤΟΥΡΑ, ΑΓΚΡΑ, ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΒΑΡΑΝΑΣΙ, ΚΕΡΑΛΑ 

Από 1670 ευρώ ανά άτομο

Αναχώρηση:   19/12, 26/12, 4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4, 24/4

 

Η πιο ήσυχη και εξωτική περιοχή της Ινδίας είναι σίγουρα η Κεράλα.

Το νησιωτικό δίκτυο, τα φοινικόδεντρα, οι χαλαροί ρυθμοί, οι ορυζώνες, οι φυτείες τσαγιού, η καθαριότητα και τοπική κουζίνα χωρίς τα έντονα στοιχεία του κάρυ, κάνουν τον προορισμό πρώτο σε προτίμηση στους απανταχού γαμήλιους ταξιδιώτες ή τους αιώνια ερωτευμένους.

Οι διαδρομές με τα ποταμόσπιτα στο Αλεπέι χαρίζουν μοναδικές αναμνήσεις και η κατάληξη ενός ταξιδιού σε χαλαρωτικούς τόνους είναι ότι καλύτερο θα επιθυμούσατε!

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα – Δελχί

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί.

 2η ΗΜΕΡΑ: Δελχί, Ξενάγηση

Άφιξη στο Δελχί και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί η σημερινή μας περιήγηση, για να γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες μαχαραγιάδων. Περνώντας έξω από το Κόκκινο Φρούριο, θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Δελχί – Αξαρντάμ – Ματούρα – Άγκρα (204 χλμ./2-3 ώρες)

Ακολουθώντας την πορεία μας για την Άγκρα σήμερα, θα κάνουμε μία στάση στη «νέα κατοικία του θεού» Αξαρντάμ. Ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον ινδουισμό, αναχωρούμε για την Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ΗΜΕΡΑ: Άγκρα, Ξενάγηση

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, καθώς και το Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, γεμάτο από παιχνιδιάρες μαϊμούδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το Mohebet-e-Taj, μία παράσταση με θέμα τον αιώνιο έρωτα και την κατασκευή του μοναδικού μνημείου του Ταζ Μαχάλ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 5η ΗΜΕΡΑ: Άγκρα – Φατεχπούρ Σικρί – Αμπανέρι – Τζαϊπούρ (238 χλμ./3-4 ώρες)

Αναχώρηση για την «Ροζ Πόλη», την Tζαϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα επισκεφθούμε αρχικά την Φατεχπούρ Σικρί («Πόλη της Νίκης»), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυση της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Ακολουθεί στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια του. Συνεχίζουμε για Tζαϊπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, βόλτα με ποδηλατάμαξες (τελετή Αάρτι)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ – ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Η μέρα θα κλείσει με μία γραφική βόλτα με ποδηλατάμαξες στην τοπική αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσημη τελετή Αάρτι στον ναό Birla. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: Τζαϊπούρ – Ρανακπούρ – Ουνταϊπούρ/»Η Βενετία της Ανατολής» 

Πτήση για την ρομαντική Ουνταϊπούρ, με τις αποχρώσεις της ώχρας και του μοβ των κορυφογραμμών που την περιβάλουν, τα μαγευτικά παλάτια, τους μυστηριώδεις ναούς, τα πολύχρωμα καλντερίμια, τις ατέλειωτες βαρκάδες στην λίμνη Πιτσόλα και τα ατελείωτα παζάρια στις αγορές της. Φθάνοντας, θα έχουμε την ευκαιρία για μία σύντομη διαδρομή και επίσκεψη στον μαρμάρινο Τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ – «ένα ποίημα σε πέτρα». Επιστροφή στην Ουνταϊπούρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Ουνταϊπούρ, Ξενάγηση, βαρκάδα στην λίμνη Πιτσόλα

Η σημερινή μας ξενάγηση αρχίζει από το παλάτι της πόλης ή αλλιώς το «αρχιτεκτονικό θαύμα του Ρατζαστάν», κτισμένο από γρανίτη και μάρμαρο με ένα μείγμα μεσαιωνικής-ευρωπαϊκής και κινεζικής αρχιτεκτονικής, πάνω στην ήσυχη λίμνη Πιτσόλα. Πριν την επίσκεψή μας, θα σας προσφέρουμε καφέ ή τσάι στους κήπους του ανακτόρου, για να απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο την επιβλητική είσοδο. Στη συνέχεια θα δούμε τις πολυάριθμες αίθουσες του, τον διάκοσμο με τα παγώνια, το χρυσό σύμβολο της δυναστείας του ήλιου, την ιδιαίτερη κρεβατοκάμαρα του μαχαραγιά και την αίθουσα με τα ασημένια κειμήλια. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη του κοντινού ναού Τσαγκντίς (Jagdish), με το πανύψηλο κωδωνοστάσιο στολισμένο με γλυπτά χορευτών, ελεφάντων, ιππέων και μουσικών. Ακολουθούν οι Κήποι της πριγκίπισσας και των 48 υπηρετριών της Saheliyon-Ki-Bari με τα όμορφα σιντριβάνια και σημεία ξεκούρασης. Θα περάσουμε από τη λίμνη Φατεχσαγκάρ και θα κλείσουμε την περιήγησή μας με απογευματινή βαρκάδα στα χρώματα του δειλινού, στα γαλήνια νερά της λίμνης Πιτσόλα, περνώντας περιμετρικά από την πόλη και θαυμάζοντας από κοντά τις εγκαταστάσεις του διάσημου κάτασπρου θερινού ανάκτορου -ξενοδοχείου Taj. Η στάση μας σε κοντινό νησί – σημείο εκδηλώσεων και συνεύρεσης του μαχαραγιά με το χαρέμι του – θα μας προσφέρει μία προνομιακή θέση για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, αλλά και ολόκληρη την πόλη, που αρχίζει σιγά σιγά να φωταγωγείται. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια – ζωγραφική πάνω σε κονίαμα από επεξεργασμένη σκόνη οστών καμήλας, που καθιστά εμφανή την απεικόνιση και στις δύο όψεις. Η τέχνη των πιστών ζωγράφων του μαχαραγιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τη σχολή της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: Ουνταϊπούρ – Βαρανάσι – Σαρνάθ – Βαρανάσι

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρανάσι, μέσω Δελχί. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την βουδιστική πόλη Σαρνάθ, με πρώτη επίσκεψη στον ναό με τις αγιογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή του Βούδα μέχρι την ανώτερη φώτισή του και την πρώτη του ομιλία πριν 2.500 χρόνια. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τα ερείπια της πρώτης μονής στο Άλσος των Ελαφιών. Εκεί θα μάθουμε για την πρώτη ομιλία του Βούδα και την μεγάλη πνευματική του αποκάλυψη, αλλά και τις αναφορές του στις τέσσερις αλήθειες γύρω από την οδύνη και την ευγενή οκταπλή ατραπό, που οδηγεί στην απελευθέρωση και την εξάλειψη της δυστυχίας και του πόνου. Θα μάθουμε επίσης για το ιερό σύμβολο της χώρας, τη στήλη του Ασόκα με τα τέσσερα λιοντάρια και τον ιερό τροχό της. Επιστροφή στο Βαρανάσι. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: Βαρανάσι, Ποταμός Γάγγης/Τελετή Αάρτι

Νωρίς το πρωί θα μυηθείτε στα μυστικά της μητέρας Γκάνγκα, που αιώνες τώρα τρέφει και καθαρίζει τα παιδιά της τόσο από πνευματική, όσο και από …φυσική άποψη. Η πρωινή ομίχλη βοηθάει το όλο σκηνικό να σας μεταφέρει αιώνες πίσω. Η βόλτα με τη βάρκα την ώρα που σημαίνουν οι καμπάνες για το κάλεσμα, θα σας μυήσει στα ιδιαίτερα μυστικά του ιερού ποταμού, δείχνοντας πώς από τα κρεματόρια «επιστρέφουν» στη φύση τα πέντε βασικά στοιχεία που αποτελούν τον άνθρωπο. Εδώ, η νεκρώσιμη τελετή έχει άλλο χαρακτήρα και το ιερό ποτάμι σίγουρα βοηθά ακόμα και στην …εξάλειψη των οσμών. Ο κόσμος ξαφνικά συγκεντρώνεται και τα πολύχρωμα ρούχα τους βάφουν στην κυριολεξία το σκούρο χρώμα του ποταμού. Η ώρα του εξαγνισμού είναι ιερή και ιδιαίτερη. Εσείς, θεατές σε αυτό το σκηνικό, θα εντυπωσιαστείτε σίγουρα με το εθιμοτυπικό, που θέλει το βάπτισμα στον ιερό ποταμό για καθαγιασμό, άφεση αμαρτιών και θεραπεία. Τελειώνοντας τη βόλτα με τη βάρκα, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους αγίους βαμμένους με στάχτες και τον κόσμο να συγκεντρώνεται κοντά τους, προσφέροντάς τους ρύζι, προσμένοντας λύσεις και συμβουλές στα προβλήματά του. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο μέχρι το απόγευμα, που θα κάνουμε βόλτα με ποδηλατάμαξες στους δρόμους παλιάς πόλης μέχρι τις σκάλες (γκατ), που οδηγούν εκεί που λαμβάνουν χώρα οι ιερές τελετές προς τον θεό Σίβα και τη θεά Γκάνγκα (Γάγγης). Η ώρα κοντεύει πλέον 7 το απόγευμα και οι καμπάνες κρατάνε το έθιμο, που θέλει τους νέους ιερείς να ακολουθούν το τελετουργικό με την καθοδήγηση του μεγάλου ιερέα. Έτσι, τα κοχύλια, τα θυμιατά, οι φλόγες και τα λουλούδια παίρνουν τη θέση τους και αποτελούν μέρος της τελετής Αάρτι, προς τιμήν του μεγάλου θεού Σίβα. Κάθε λεπτό της 45λεπτης τελετής καθιστά τη βραδιά ξεχωριστή και σίγουρα θα σας γεμίσει με πνευματικές σκέψεις, μυστήριο και αγαλλίαση. Όλος ο κόσμος (προσκυνητές και τουρίστες) πάλλονται, τραγουδούν ή χτυπούν παλαμάκια, για να συμμετάσχουν στο τελετουργικό, μέχρι την αποκορύφωσή του. Μετά το τέλος της τελετής μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: Βαρανάσι – Δελχί

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Δελχί. Φθάνοντας, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης περιμετρικά του Προεδρικού Μεγάρου και πιθανόν να υπάρχει χρόνος για επίσκεψη στην παραδοσιακή αγορά Τζαν Πατ. Προαιρετικά, παρακολουθήστε την υπέρλαμπρη παράσταση «Kingdom of Dreams» στο ομώνυμο θέατρο και χαλαρώστε στα παρακείμενα καταστήματα με διάκοσμο από όλες τις περιοχές της Ινδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: Δελχί – Κοτσί – Μαράρι

Πρωινή πτήση για το κομβικό Κοτσί και μεταφορά στο παραλιακό Μαράρι για διαμονή σε θέρετρο της περιοχής. Ώρα για ξεκούραση στις ανέσεις της μονάδας σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

13η ΗΜΕΡΑ: Μαράρι – Αλεπέι – Μαράρι

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο Αλεπέι και θα επιβιβαστούμε σε house boat για μια εκπληκτική κρουαζιέρα στο ειδυλλιακό τοπίο, που χαρίζουν τα αμέτρητα τροπικά νησάκια της περιοχής. Γεύμα εντός του σκάφους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: Μαράρι – Κοτσί – Αθήνα

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κοτσί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                            Δίκλινο                     Μονόκλινο

19, 26/12                                                        1890€                          2550€

4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4                   1670€                          2240€

24/4                                                               1690€                          2260€

Για κράτηση έως 30/12

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Gulf Air ή Turkish ή Qatar ή Emirates. 
 • Διαμονή σε  ξενοδοχεία 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Βόλτα με House Boat στην Κεράλα.
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί.
 • Έμπειρος συνοδός από Ελλάδα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: € 720.
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία: € 85 περίπου – εκδίδεται ηλεκτρονικά από το γραφείο μας και απαιτούνται 5 εργάσιμες ημέρες.
 • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο στην Ινδία): € 85.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5* Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

 • 2 Διαν/σεις Δελχί: The Suryaa 5*.
 • 2 Διαν/σεις Άγκρα: Crystal Sarovar Premier 5*.
 • 2 Διαν/σεις Τζαϊπούρ: Holiday Inn 5*.
 • 2 Διαν/σεις Ουνταϊπούρ: Ramada Udaipur 5*.
 • 2 Διαν/σεις Βαρανάσι: Ramada Varanasi 5*.
 • 2 Διαν/σεις Μαράρι (Κεράλα): Marari Beach Resort 5*.

Σημειώσεις:

 • Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 2 ατόμων χωρίς συνοδό: € 200 ανά επιβάτη.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 3-6 ατόμων χωρίς συνοδό: € 180 ανά επιβάτη.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 7-10 ατόμων χωρίς συνοδό: € 150 ανά επιβάτη.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 10 ατόμων με συνοδό: + € 100 ανά επιβάτη.
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του.
 • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.