Home > ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 8 Ημ

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 8 Ημ

HAVANA, MARIA LA GORDA, ISLA DE LA JUVENTUD, CASILDA, TRINIDAD, CIENGUEGOS 

Από 2790 ευρώ ανά άτομο

Αναχώρηση: 15/2, 1/3, 15/3

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Sights and Sounds of Cuba/ Από € 2,790 το άτομο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή): Havana
Θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική περιήγηση στα αξιοθέατα αυτής της συναρπαστικής πόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης στην Plaza de la Revolucion. Απολαύστε ένα μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο “La Barraca” (το οποίο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Nacional de Cuba) και ειδικεύεται στην κουβανέζικη κουζίνα ενώ προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Αβάνας. Μείνετε στο ξενοδοχείο για μια συναρπαστική διάλεξη από τον γνωστό αρχιτέκτονα Pedro Vasquez. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς την αποβάθρα για επιβίβαση στο πλοίο και καλωσόρισμα. Διανυκτέρευση στο λιμάνι της Αβάνα. Σημείωση: Η επιβίβαση στο πλοίο μπορεί να γίνει μεταξύ 3 και 4 μ.μ. στο λιμάνι της Sierra Maestra.  Οι επιβάτες που βρίσκονται ήδη στην Αβάνα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την προαιρετική περιήγηση στην Αβάνα από τις 9 το πρωί ξεκινώντας από το ξενοδοχείο Melia Cohiba.

2η ΗΜΕΡΑ (Σαββάτο): Havana (optional walking city tour)
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την προαιρετική περιήγηση στην Παλιά Αβάνα. Θα κινηθούμε με τα πόδια μέσα από την Αβάνα Βιέχα (Παλιά Αβάνα), ένα μείγμα από όμορφα παλιά μπαρόκ και νεοκλασικά μνημεία, στοές και πολύχρωμα μπαλκόνια. Για μια εναλλακτική εμπειρία περιήγησης στην πόλη, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ταξί ποδηλάτου. Στάση σ’ ένα τοπικό εστιατόριο για μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια επιλέξτε μια μοναδική βόλτα με vintage αμερικανικά αυτοκίνητα προς τη Finca Vigia, αγαπημένο σπίτι του Ernest Hemingway, όπου έζησε για 21 χρόνια και έγραψε εκεί το “Για ποιον χτυπά η καμπάνα” και “Ο γέρος και η θάλασσα”. Κατά την επιστροφή από τη Finca Vigia, έχετε λίγο χρόνο χαλάρωσης πριν φτάσουμε στο Café El Mercurio για δείπνο και στη συνέχεια στο Café Taberna, για να ακούσουμε την υπέροχη μουσική σάλσα του Buena Vista Social Club. Διανυκτέρευση στο λιμάνι Sierra Maestra, στην Αβάνα.

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή): Havana
Αποβιβαστείτε νωρίς το πρωί για μια προαιρετική εκδρομή στη Fusterlandia, το στούντιο του καλλιτέχνη Jose Rodriguez Fuster. Οι γοητευτικές γοργόνες, οι στέγες, οι τοίχοι, οι πάγκοι και οι πόρτες που θα δείτε τριγύρω, όλα είναι εμπνευσμένα από τον Gaudi στη Βαρκελώνη, τον Brancusi στη Ρώμη αλλά κυρίως από τον Πικάσο και τον Dubuffet. Θα έχετε 2 ώρες στη διάθεσή σας, για να γνωρίσετε τις ομορφιές της Αβάνας μόνοι σας, προτού επιστρέψετε στο πλοίο για επιβίβαση. Μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και διανυκτέρευση καθώς ταξιδεύουμε προς τη Μαρία Λα Γκόρντα.

4η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα): Maria La Gorda
Μετά το πρωινό, αποβιβαζόμαστε στη Μαρία Λα Γκόρντα για την προαιρετική εκδρομή μας, όπου θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σχολείο, για να συναντήσουμε τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους και να ενημερωθούμε για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια την έδρα του Εθνικού Πάρκου Guanahacabibes, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια της χώρας στη δυτική άκρη του νησιού. Η χερσόνησος ήταν ένα από τα τελευταία καταφύγια των ιθαγενών, πριν την αποχώρηση των Ισπανών κατακτητών και διαθέτει επίσης περίπου 140 αρχαιολογικούς χώρους που συνδέονται με τη ζωή των ιθαγενών, γνωστών ως Guanahatabeyes. Στο χρόνο που απομένει, θα κάνουμε βόλτα στο πάρκο με ελεύθερο χρόνο για κολύμπι (με αναπνευστήρα) και ένα γεύμα BBQ στη Μαρία La Gorda πριν από την εκ νέου επιβίβαση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο, καθώς πλέουμε προς το νησί της Νεολαίας (Isla de la Juventud).

5η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη): Isla de la Juventud
Μέχρι το 1977 το νησί ονομαζόταν ‘Νήσος Πίνς’. Το 1978 ο Φιντέλ Κάστρο μεταμόρφωσε το νησί σε μία μεγάλη Κομμουνιστική σχολή για φοιτητές από όλο τον κόσμο και έτσι ονομάστηκε “Νησί της Νεολαίας”. Η προαιρετική εκδρομή Juventud ξεκινάει! Από την παραλία  θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για μια σύντομη διαδρομή, απολαμβάνοντας πανοραμικά αξιοθέατα, μέχρι να φτάσουμε στο Presidio Modelo, μια εγκαταλελειμμένη φυλακή, όπου ο Fidel και ο Raul Castro φυλακίστηκαν από το 1953-1955. Ακολουθεί γεύμα σε ένα αυθεντικό τοπικό εστιατόριο πριν επισκεφθούμε μια σχολή τέχνης καθώς και την αίθουσα μητρότητας ενός τοπικού νοσοκομείου. Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για αυτόνομη εξερεύνηση γύρω από τη μεγάλη λεωφόρο της πρωτεύουσας, Nueva Gerona, πριν την επιστροφή και την επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση ενώ πλέουμε προς τη Casilda / Trinidad.

6η ΗΜΕΡΑ (Τετάρτη): Casilda / Trinidad / Cienfuegos
Αποβιβαζόμαστε για την προαιρετική εκδρομή μας στο Τρινιδάδ.  Μια καλοδιατηρημένη, αποικιακή πόλη. Με την πλούσια αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλάτια και τις πλατείες, συχνά αναφέρεται ως “η Πόλη – Μουσείο της Κούβας”. Όσο θα βρισκόμαστε στο Τρινιδάδ θα συνομιλήσουμε με τοπικούς φορείς, θα δούμε τη μικρογραφία της πόλης, θα επισκεφθούμε το Ρομαντικό Μουσείο, που βρίσκεται στο παλιό παλάτι του Κόμη Brunet, με μοναδικά δείγματα επίπλων και διακοσμητικών, ενώ θα γνωρίσουμε και τον ξυλογλύπτη Lazaro Niebla στο εργαστήριό του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια αναχώρηση με λεωφορείο για το Σιενφουέγος. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο, δείπνο και διανυκτέρευση στο λιμάνι.

7η ΗΜΕΡΑ (Πέμπτη): Cienfuegos
Απολαύστε το πρωινό στο πλοίο πριν από την αποβίβαση για την ολοήμερη  προαιρετική εκδρομή στο Σιενφουέγος. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου”, το Σιενφουέγος είναι ένας χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με μοναδική, τοπική αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τη Σχολή Καλών Τεχνών Benny Moré (Escuola de Arte Benny Moré), θα συναντήσουμε καθηγητές και φοιτητές και θα συζητήσουμε για την μουσική, κι όχι μόνο,  εκπαίδευση στην Κούβα.  Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία από τη Χορωδία του Cienfuegos, ειδικά για μας. Μετά το γεύμα, θα περπατήσουμε γύρω από το κέντρο της πόλης για να συναντηθούμε με τους ντόπιους, να δούμε τις γκαλερί και τις τοπικές αγορές. Διανυκτέρευση στο λιμάνι.

8η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή): Cienfuegos
Αποβίβαση στις 8: 30 – 9 το πρωί, μετά το πρωινό, για shared μεταφορά με λεωφορείο (4 ½ ώρες) πίσω στην Αβάνα και το ξενοδοχείο Melia Cohiba.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε δίκλινη καμπίνα με SH/WC & A/C.
 • Full Board διατροφή.
 • Μεταφορές & ξεναγήσεις σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος.
 • Είσοδοι & γεύματα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • €425 (λιμενικά τέλη).
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Κούβα – Ελλάδα.
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς.
 • Wi fi on board.

Σημείωση

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.


SIGHTS AND SOUNDS OF CUBA II

Από € 2,790 το άτομο

Αναχωρήσεις 2018: 28/12 / Αναχωρήσεις 2019: 11/01, 25/01, 22/02, 08/03

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή): Cienfuegos
Συνάντηση στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Melia Cohiba στην Αβάνα και shared μεταφορά με λεωφορείο στο Σιενφουέγος. Άφιξη εκεί μετά από 4 ½ ώρες, όπου θα επιβιβαστείτε στο πλοίο σας. Μετά το check in, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια προαιρετική περιήγηση 3 ωρών στην πόλη του Σιενφουέγος και να ανακαλύψετε τη μοναδική πόλη της Κούβας, γνωστή και ως “Μαργαριτάρι του Νότου, που ιδρύθηκε από Γάλλους αποίκους. Το 2005 ανακηρύχθηκε χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η περιήγησή μας θα μας οδηγήσει σε ένα εργαστήριο γραφικών τεχνών και στο Parque Marti στο κέντρο, για να δούμε μερικά εξαιρετικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής, όπως αυτή εξελίχθηκε στη Λατινική Αμερική από τον 19ο αιώνα. Δείπνο πάνω στο πλοίο και διανυκτέρευση πλέοντας προς τη Casilda / Trinidad.

2η ΗΜΕΡΑ (Σαββάτο): Casilda / Trinidad
Αποβιβαζόμαστε για την προαιρετική εκδρομή μας στο Τρινιδάδ.  Μια καλοδιατηρημένη, αποικιακή πόλη. Με την πλούσια αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλάτια και τις πλατείες, μερικές φορές αναφέρεται  ως “η Πόλη – Μουσείο της Κούβας”. Όσο θα βρισκόμαστε στο Τρινιδάδ θα συνομιλήσουμε με τοπικούς φορείς, θα δούμε τη μικρογραφία της πόλης, θα επισκεφθούμε το Ρομαντικό Μουσείο ενώ θα γνωρίσουμε και τον ξυλογλύπτη Lazaro Niebla στο εργαστήριό του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο, δείπνο και διανυκτέρευση ενώ πλέουμε προς το Isla de la Juventud.

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή): On board / Isla de la Juventud
Σήμερα θα περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας πάνω στο πλοίο και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στον κόλπο Singuanea, στο λιμάνι του οποίου  θα διανυκτερεύσουμε.

4η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα): Isla de la Juventud
Μέχρι το 1977, το νησί ονομαζόταν ‘Νήσος Πίνς’. Το 1978 ο Φιντέλ Κάστρο μεταμόρφωσε το νησί σε μία μεγάλη Κομμουνιστική σχολή για φοιτητές από όλο τον κόσμο και έτσι ονομάστηκε “Νησί της Νεολαίας”. Η προαιρετική εκδρομή Juventud ξεκινάει! Από την παραλία θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για σύντομη διαδρομή, απολαμβάνοντας πανοραμικά αξιοθέατα μέχρι να φτάσουμε στο Presidio Modelo, μια εγκαταλελειμμένη φυλακή, όπου ο Fidel και ο Raul Castro φυλακίστηκαν από το 1953-1955. Γεύμα σ’ ένα αυθεντικό τοπικό εστιατόριο πριν την επίσκεψη σε μια σχολή τέχνης αλλά και την αίθουσα μητρότητας ενός τοπικού νοσοκομείου. Θα υπάρξει  ελεύθερος χρόνος για αυτόνομη εξερεύνηση γύρω από τη μεγάλη λεωφόρο της πρωτεύουσας, Nueva Gerona, πριν την επιστροφή και την επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση ενώ πλέουμε προς τη Maria La Gorda.

5η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη): Maria La Gorda
Μετά το πρωινό, αποβιβαζόμαστε στη Μαρία Λα Γκόρντα για την προαιρετική εκδρομή μας, όπου θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σχολείο, για να γνωρίσουμε τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους και να ενημερωθούμε για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια την έδρα του Εθνικού Πάρκου Guanahacabibes, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια της χώρας στη δυτική άκρη του νησιού. Η χερσόνησος ήταν ένα από τα τελευταία καταφύγια των ιθαγενών, πριν την αποχώρηση των Ισπανών κατακτητών και διαθέτει επίσης περίπου 140 αρχαιολογικούς χώρους που συνδέονται με τη ζωή των ιθαγενών, γνωστών ως Guanahatabeyes. Στο χρόνο που απομένει, θα κάνουμε βόλτα στο πάρκο, με ελεύθερο χρόνο για κολύμπι (με αναπνευστήρα) και ένα γεύμα BBQ στη Μαρία La Gorda πριν από την εκ νέου επιβίβαση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο, καθώς πλέουμε προς την Αβάνα.

6η ΗΜΕΡΑ (Τετάρτη): Havana
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την προαιρετική περιήγηση με τα πόδια στην Παλιά Αβάνα (ή Αβάνα Βιέχα) αλλά και στο κέντρο της.  Η πόλη ιδρύθηκε το 1519 από τους Ισπανούς κι έγινε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα κατασκευής πλοίων στην Καραϊβική – έτσι εξελίχθηκε σε μια εκτεταμένη μητρόπολη. Τώρα που αριθμεί πληθυσμό 2 εκατομμυρίων, είναι ένα μείγμα από όμορφα, παλιά μπαρόκ και νεοκλασικά μνημεία, στοές αλλά και χρωματιστά μπαλκόνια. Η παλιά Αβάνα θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά, ιστορικά κέντρα των πόλεων της Καραϊβικής αλλά και ολόκληρης της Λατινικής  Αμερικής. Προκειμένου να ανακαλύψετε τις ιδιαίτερες γωνιές αυτής της πόλης, μπορείτε να νοικιάσετε ένα “bicitaxi”, ή ταξί ποδηλάτου. Αργότερα θα σταματήσουμε σε ένα τοπικό εστιατόριο για μεσημεριανό γεύμα κι αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια γραφική διαδρομή με vintage αμερικανικά αυτοκίνητα προς την Finca Vigia, αγαπημένη κατοικία του Ernest Hemingway, όπου έζησε για 21 χρόνια και εκεί έγραψε το “Για ποιον χτυπά η καμπάνα” και “Ο γέρος και η θάλασσα”. Κατά την επιστροφή μας από την Finca Vigia, απολαύστε λίγο χρόνο πριν το Café El Mercurio για δείπνο και στη συνέχεια στο Café Taberna για να ακούσουμε την υπέροχη μουσική salsa του Buena Vista Social Club. Διανυκτέρευση στο λιμάνι Sierra Maestra, στην Αβάνα.

7η ΗΜΕΡΑ (Πέμπτη): Havana
Αποβίβαση νωρίς το πρωί για μια προαιρετική εκδρομή στη Fusterlandia, το στούντιο του καλλιτέχνη Jose Rodriguez Fuster. Οι γοητευτικές γοργόνες, οι στέγες, οι τοίχοι, οι πάγκοι και οι πόρτες τριγύρω, όλα είναι εμπνευσμένα από τον Gaudi στη Βαρκελώνη, τον Brancusi στη Ρώμη αλλά κυρίως από τον Πικάσο και τον Dubuffet. Θα σας δοθεί η δυνατότητα ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές εξορμήσεις σας να επισκεφθείτε ένα παρασκευαστήριο πούρων ή να δοκιμάσετε ρούμι. Απολαύστε το γεύμα στο εστιατόριο “La Barraca” (που βρίσκεται στο διάσημο ξενοδοχείο Nacional de Cuba), που ειδικεύεται στην κουβανική κουζίνα και προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Αβάνας. Μείνετε στο ξενοδοχείο για μια συναρπαστική διάλεξη από τον γνωστό αρχιτέκτονα Pedro Vasquez, ενώ θα έχετε και χρόνο για χαλάρωση εκεί, ώσπου να επιστρέψετε στο πλοίο για το απογευματινό δείπνο και τη διανυκτέρευση στο λιμάνι Sierra Maestra, στην Αβάνα.

8η ΜΕΡΑ (Παρασκευή): Havana
Αποβίβαση στις 8: 30 – 9 το πρωί, μετά το πρωινό.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε δίκλινη καμπίνα με SH/WC & A/C.
 • Full Board διατροφή.
 • Μεταφορές & ξεναγήσεις σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος.
 • Είσοδοι & γεύματα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙI:

 • €425 (λιμενικά τέλη).
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Κούβα – Ελλάδα.
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς.
 • Wi fi on board.

Σημείωση

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.


THE PANAMA CANAL AND TREASURE OF COSTA RICA

Από € 2,250 το άτομο

Αναχώρηση 2018: 29/12 & Αναχωρήσεις 2019: 12/01, 26/01, 09/02, 25/03, 08/04

1η ΗΜΕΡΑ: Flamenco Marina – Panama city
Επιβίβαση 15:00 – 16:30. Υποδοχή καλωσορίσματος. Αργά το απόγευμα προαιρετική περιήγηση στην παλιά πόλη του Πάναμα, Casco Viejo. Διανυκτέρευση στο λιμάνι.

2η ΗΜΕΡΑ: Flamenco Marina – Panama city
Πρωινή προαιρετική εκδρομή στη λίμνη Gatun και εξερεύνηση των ισπανικών ιστορικών φρουρίων Fort San Lorenzo. Επίσκεψη στο Παρατηρητήριο πάνω στο Κανάλι του Παναμά και μεσημεριανό γεύμα εκεί. Επιστροφή στην πόλη του Παναμά και επίσκεψη στο Μουσείο που διαθέτει το Κανάλι ενώ παρακολουθούμε τις διελεύσεις των πλοίων.

3η ΗΜΕΡΑ: Νωρίς το πρωί άφιξη στα νησιά Pearl. Πρωινή κολύμβηση και snorkeling. Αργά το βράδυ θα πλεύσουμε προς το Playa Muerto. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

4η ΗΜΕΡΑ: Playa Muerto – Darrien National Park – Panama
Προαιρετική εκδρομή στο εθνικό πάρκο Darrien. Καλωσόρισμα από τους Ινδιάνους Embera, μία από τις 7 ιθαγενείς ομάδες που ζουν στον Παναμά. Είναι περήφανοι και πολύ φιλικοί, γνωστοί για τα όμορφα χειροτεχνήματα και τις καλά διατηρημένες παραδόσεις τους. Το απόγευμα πλέουμε προς το νησί Cebaco. Διανυκτέρευση στη θάλασσα.

5η ΗΜΕΡΑ: Caleta Caiman / Restingue Island/ Cebaco Island – Panama
Πρωινή άφιξη στο Restingue Island για μια εκπληκτική εμπειρία κολύμβησης και snorkeling σ’ αυτό το μικρό, παραδεισένιο νησί. Γύρω στο μεσημέρι θα φτάσουμε στο κοντινό νησί Cebaco. Γεύμα και χρόνος για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε την όμορφη παραλία. Νωρίς το απόγευμα, θα πλεύσουμε προς το Golfito. Διανυκτέρευση στη θάλασσα.

6η ΗΜΕΡΑ: Golfito – Casa Orquideas – Puerto Jimenez –  Costa Rica
Φτάνουμε στο Golfito νωρίς το πρωί για τις διαδικασίες εισόδου στην Κόστα Ρίκα πριν συνεχίσουμε την πλεύση μας προς την κοντινή Casa Orquideas, όπου αγκυροβολούμε. Προαιρετική εκδρομή στο Casa Orquideas, περιοχή όπου αποθεώνονται τα λουλούδια. Στο τέλος της επίσκεψης θα έχουμε λίγη ώρα για κολύμπι. Περνάμε έπειτα από τον κόλπο στο Puerto Jimenez, με BBQ στο κατάστρωμα. Φτάνουμε εκεί νωρίς το απόγευμα. Προαιρετική εκδρομή στη χερσόνησο Osa. Βρισκόμαστε στην περιοχή, που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Corcovado και προσφέρει την ευκαιρία για μια όμορφη βόλτα στα γύρω δάση αλλά και αλληλεπίδραση με την ενδημική ζωή. Διανυκτέρευση στη θάλασσα στο Quepos.

7η ΗΜΕΡΑ: Quepos – Playa Biesanz – Costa Rica
Πρωινή άφιξη στο Quepos και μεταφορά στο σημείο, απ’ όπου θα ξεκινήσει η σημερινή μας προαιρετική εκδρομή. Μετά το μεσημεριανό γεύμα μπορείτε να απολαύσετε μία από τις προαιρετικές εξορμήσεις “Forest Canopy” – η Costa Rica φημίζεται για τέτοιου είδους εμπειρίες στο τροπικό δάσος, όπου κινείστε με εναέρια τραμ ή μέσω αιωρούμενων σχοινιών στα άνω επίπεδα του δάσους. Εδώ η χλωρίδα και η πανίδα διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με τη ζωή που υπάρχει στο έδαφος. Το απόγευμα θα πλεύσουμε προς την κοντινή Playa Biesanz, όπου και θα κολυμπήσουμε. Αποχαιρετιστήρια βραδιά με δείπνο και πάρτι. Αργά το βράδυ πλέουμε προς το Puerto Caldera.

8η ΗΜΕΡΑ: Puerto Caldera – Costa Rica
Άφιξη στο λιμάνι του Puerto Caldera στις 8 το πρωί. Αποβίβαση από τις 9 έως τις 10.

Από € 2,250 / άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε δίκλινη καμπίνα με SH/WC & A/C.
 • Full Board διατροφή.
 • Χρήση εξοπλισμού ψαρέματος & κατάδυσης σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος.
 • Αγγλόφωνος συνοδός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • €390 (λιμενικά τέλη).
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Παναμά – Κόστα Ρίκα – Ελλάδα.
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς.
 • Wi fi on board.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.


TREASURES OF COSTA RICA AND THE PANAMA CANAL

Από € 2,250 το άτομο

Αναχώρηση 2018: 22/12 & Αναχωρήσεις 2019: 05/01, 19/01, 02/02, 01/04, 15/04

1η ΗΜΕΡΑ: Puerto Caldera – Isla Negritos, Costa Rica 
Επιβίβαση στο πλοίο μεταξύ 15:00 και 16:00. Υποδοχή καλωσορίσματος. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Isla Negritos.

2η μέρα: Isla Negritos – Quepos – Playa Biesanz, Costa Rica
Πρωινή άφιξη στο Quepos και μεταφορά στο σημείο, απ’ όπου θα ξεκινήσει η προαιρετική εκδρομή. Μετά το μεσημεριανό γεύμα μπορείτε να απολαύσετε μία από τις προαιρετικές εξορμήσεις “Forest Canopy” – είναι πραγματικά μια ανεπανάληπτη εμπειρία να παρατηρεί κανείς το τροπικό δάσος από ψηλά!! Το απόγευμα θα πλεύσουμε προς το κοντινό Playa Biesanz, όπου και θα κολυμπήσουμε. Θα ακολουθήσει δείπνο και πάρτι, με διάθεση εμπνευσμένη από τους τροπικούς. Το βράδυ πλέουμε προς το Golfo Dulce – Puerto Jimenez. Διανυκτέρευση στη θάλασσα.

3η ΗΜΕΡΑ: Puerto Jimenez Golfo Dulce – Golfito, Costa Rica
Φτάνουμε στο Puerto Jimenez νωρίς το πρωί. Προαιρετική εκδρομή στη χερσόνησο Osa. Η περιοχή αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Corcovado και προσφέρει την ευκαιρία για μια όμορφη βόλτα στα γύρω δάση αλλά και αλληλεπίδραση με την ενδημική ζωή. Επιστρέφουμε στο πλοίο για το μεσημεριανό ενώ διασχίζουμε τον κόλπο Dulce προς το Casa Orquideas. Προαιρετική εκδρομή στο Casa Orquideas, περιοχή γεμάτη με λουλούδια. Ώρα για κολύμπι στο τέλος της επίσκεψης. Φτάνουμε στο Golfito, στον κόλπο Dulce τα μεσάνυχτα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες εισόδου μας στη χώρα του Παναμά. Διανυκτέρευση στη θάλασσα.

4η ΗΜΕΡΑ: Caleta Caiman / Restingue Island/ Cebaco Island, Panama
Πρωινή άφιξη στο Restingue Island για μια εκπληκτική εμπειρία κολύμβησης και snorkeling σε αυτό το μικρό, παραδεισένιο νησί. Γύρω στο μεσημέρι θα φτάσουμε στο κοντινό νησί Cebaco. BBQ στην παραλία και ελεύθερος χρόνος για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε την όμορφη παραλία. Νωρίς το απόγευμα θα πλεύσουμε προς την Playa Muerta. Διανυκτέρευση στη θάλασσα.

5η ΗΜΕΡΑ: Playa Muerta- Darrien, Panama
Προαιρετική εκδρομή στο εθνικό πάρκο Darrien. Καλωσόρισμα από τους Ινδιάνους Embera, μία από τις 7 ιθαγενείς ομάδες που ζουν στον Παναμά. Είναι περήφανοι και πολύ φιλικοί, γνωστοί για τα όμορφα χειροτεχνήματα και τις καλά διατηρημένες παραδόσεις τους. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η ΗΜΕΡΑ: Pearl Islands – Panama city, Panama
Νωρίς το πρωί άφιξη στα νησιά Pearl. Πρωινή κολύμβηση, snorkeling και BBQ στην παραλία. Αργά το απόγευμα θα πλεύσουμε προς την πρωτεύουσα του Παναμά, όπου και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της εισόδου μας στη χώρα. Προαιρετική εκδρομή στην παλιά πόλη (Casco Viejo) και αμέσως μετά δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο λιμάνι.

7η ΗΜΕΡΑ: Panama city, Panama
Πρωινή προαιρετική εκδρομή στη λίμνη Gatun και εξερεύνηση των ισπανικών ιστορικών φρουρίων Fort San Lorenzo. Επίσκεψη στο Παρατηρητήριο πάνω στο Κανάλι του Παναμά και μεσημεριανό γεύμα εκεί. Επιστροφή στην πόλη του Παναμά και επίσκεψη στο Μουσείο που διαθέτει το Κανάλι ενώ παρακολουθούμε τις διελεύσεις των πλοίων. Αποχαιρετιστήριο δείπνο και διανυκτέρευση στο λιμάνι.

8η ΗΜΕΡΑ: Flamenco Marina – Panama city
Αποβίβαση από τις 6 έως τις 9:30 μετά το πρωινό.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε δίκλινη καμπίνα με SH/WC & A/C.
 • Full Board διατροφή.
 • Χρήση εξοπλισμού ψαρέματος & κατάδυσης σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος.
 • Αγγλόφωνος συνοδός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • €390 (λιμενικά τέλη).
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Παναμά – Κόστα Ρίκα – Ελλάδα.
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς.
 • Wi fi on board.

Σημείωση

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα


PYRAMIDS AND FORTRESS (CUBA, BELIZE, HONDURUS & MEXICO)

Από € 279 (εσωτερική καμπίνα) το άτομο, Από € 409 (εξωτερική καμπίνα) το άτομο.

Αναχωρήσεις 2019 : 09/03, 23/03

1η ΗΜΕΡΑ & 2η ΗΜΕΡΑ: Havana, Cuba
Τα μεσάνυχτα της 2ης ημέρας αναχωρούμε από το λιμάνι της Αβάνας.

 ΗΜΕΡΑ: On board

4η ΗΜΕΡΑ: Belize city, Belize 
Άφιξη στις 8 το πρωί στην πόλη του Beliz με το πολύβουο ιστορικό κέντρο και τις αμέτρητες επιλογές για ψώνια στα εμπορικά μαγαζιά. Αναχώρηση από εκεί στις 17:00.

5η ΗΜΕΡΑ: Isle de Roatan – Honduras
Άφιξη στις 8 το πρωί στο νησί Ροατάν, που φημίζεται για την εξωτική του ομορφιά και τις ατέλειωτες παραλίες του. Αναχώρηση από εκεί στις 17:00.

 ΗΜΕΡΑ: Costa Maya – Mexico
Άφιξη στις 8 το πρωί στην Costa Maya που εκτείνεται σε μήκος 100km. Η περιοχή φημίζεται για τον εναλλακτικό τουρισμό της. Αναχώρηση από εκεί στις 18:00.

7η ΗΜΕΡΑα: Cozumel (Playa del Carmen) – Mexico
Άφιξη στις 7 το πρωί στο νησί Cozumel απέναντι από την περίφημη παραλία, Playa del Carmen. Ανέγγιχτες παραλίες, θαλάσσια σπορ και ένας ανεξερεύνητος βυθός σας περιμένει! Αναχώρηση από εκεί στις 16:00.

8η ΗΜΕΡΑ: Havana Port, Cuba
Άφιξη στις 10 το πρωί.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε καμπίνα.
 • Πλήρης διατροφή (τα ποτά εξαιρούνται).
 • Χρήση πισίνας, Jacuzzi, γυμναστηρίου κ.ο.κ.
 • Όλη η διασκέδαση στο πλοίο (shows, Gala κ.ο.κ.).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • €130 (λιμενικά τέλη).
 • Φιλοδωρήματα και υπηρεσίες πλοίου.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Αβάνα –  Ελλάδα με φόρους.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.

Σημείωση

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.


GREATER ANTILLES (CUBA, JAMAICA, CAYMAN, MEXICO)

Από € 279 (εσωτερική καμπίνα) το άτομο, Από € 409 (εξωτερική καμπίνα) το άτομο

Αναχωρήσεις 2018 :  15/12, 22/12, 29/12 & Αναχωρήσεις 2019 : 05/01, 12/01, 19/01, 26/01, 02/02/, 09/02, 16/02, 23/02, 02/03, 16/03

1η ΗΜΕΡΑ, 2η μέρα &  ΗΜΕΡΑ: Havana, Cuba
Το απόγευμα της 3ης ημέρας στις 18:οο αναχωρούμε από το λιμάνι της Αβάνας.

4η ΗΜΕΡΑ: On board

5η ΗΜΕΡΑ: Montego Bay – Jamaica
Άφιξη στις 8 το πρωί σ’ έναν πραγματικό παράδεισο – λευκή άμμος και καταγάλανα νερά θα σας υποδεχτούν. Είναι το Montego Bay! Αναχώρηση από εκεί στις 19:00.

 ΗΜΕΡΑ: George Town – Cayman Islands
Άφιξη στις 8 το πρωί στην πρωτεύουσα George Town. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία για scuba diving, snorkeling ή απλά θα απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά της Καραϊβικής. Αναχώρηση από εκεί στις 15:00.

7η ΗΜΕΡΑ: Cozumel – Mexico
Άφιξη στις 10 το πρωί στο νησί Cozumel. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το τοπικό μουσείο και να μάθετε πολλά και ενδιαφέροντα για τα οικοσυστήματα της περιοχής. Εναλλακτικά, τα ερείπια του San Gervasio θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο και στον πολιτισμό των Maya. Αναχώρηση από εκεί στις 18:30.

8η ΗΜΕΡΑ: Havana Port, Cuba
Άφιξη στις 13:30 το μεσημέρι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε καμπίνα.
 • Πλήρης διατροφή (τα ποτά εξαιρούνται).
 • Χρήση πισίνας, Jacuzzi, γυμναστηρίου κ.ο.κ.
 • Όλη η διασκέδαση στο πλοίο (shows, Gala κ.ο.κ.).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • €130 (λιμενικά τέλη).
 • Φιλοδωρήματα και υπηρεσίες πλοίου.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Αβάνα –  Ελλάδα με φόρους.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.

Σημείωση

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Επικοινωνήστε με το γραφείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Contact form: https://goo.gl/1AemJH  email: travelcrete@gmail.com / T.+30 2831021042 / K.+30 6951830827