Home > ΝΕΠΑΛ – ΙΝΔΙΑ 12 Ημ

ΝΕΠΑΛ – ΙΝΔΙΑ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ) 12 Ημ

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ, ΠΑΤΑΝ, ΜΠΑΝΤΓΚΑΟΝ, ΔΕΛΧΙ, ΑΞΑΡΝΤΑΜ, ΜΑΤΟΥΡΑ, ΕΓΚΡΑ, ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ, ΑΜΠΑΝΕΡΙ, ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΜΠΕΡ   

Από 1350 ευρώ ανά άτομο

Αναχώρηση:  16/12, 23/12, 4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4, 24/4*

*Για κράτηση έως 30/12

 Ένας από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, το Νεπάλ συνδυάζει τη θέα των Ιμαλαΐων με τους χρυσαφένιους ναούς, τα γοητευτικά χωριά και την άγρια φύση του! Στο πρόγραμμά μας του “Χρυσού Τριγώνου”, μπορείτε να κάνετε μία προ-επέκταση στη διαμονή σας, για να γνωρίσετε και το Νεπάλ. Και από εκεί να συνεχίσετε για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στην Ινδία, μία αχανή χώρα, γεμάτη μυστήριο, χρώμα, εικόνες, μύθους, χιλιάδες θεούς, θρησκευτικές παραδόσεις, μοναδική αρχιτεκτονική, εκπληκτικές αντιθέσεις, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ποικιλία από προορισμούς και συνδυασμούς αυτών για να διαλέξετε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Κατμαντού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού.

2η μέρα: Κατμαντού

Άφιξη στο Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κατμαντού, Ξενάγηση πόλης, Σουαγιαμπουνάθ, Πατάν

Το Κατμαντού είναι η μεγαλύτερη και η πιο ανεπτυγμένη πόλη του Νεπάλ. Βρίσκεται στην ομώνυμη Κοιλάδα, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμα σημαντικές πόλεις, τις Πατάν και Μπακταπούρ. Το παλιό παλάτι της πλατείας Ντάρμπαρ του Κατμαντού έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στο Μπασανταπούρ, εκεί που οδηγεί η οδός Ντάρμπαρ Μαργκ, ένας δρόμος με πολλά καταστήματα και δίπλα στο Τάμελ, την κύρια τουριστική ζώνη της Κατμαντού, κοντά στην Φρικ Στριτ – πόλο έλξης των χίπις κατά τη δεκαετία του ΄70. Μετά την περιήγησή μας στην πόλη θα αναχωρήσουμε για τον λόφο Σουαγιαμπουνάθ (Swayambhunath) με τον ομώνυμο ναό του – το σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε το μεγαλείο και η δόξα του Κατμαντού. Γνωστός επίσης και ως “Ναός των Πιθήκων “, έχει χαρακτηριστεί ως σφραγίδα της πίστης και της αρμονίας για αιώνες. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Πατάν, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι η παλαιότερη από τις τρεις πόλεις της Κοιλάδας και μία από τις παλαιότερες γνωστές βουδιστικές πόλεις του κόσμου, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της Κοιλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κατμαντού, Πασουπατινάθ, Μπουντνάθ, Μπαντγκαόν (ή Μπακταπούρ)

Σήμερα θα απολαύσετε επισκέψεις σε υπέροχους ναούς και σε μαγευτικά τοπία. Αρχικά θα επισκεφθούμε τον ναό Πασουπατινάθ (Pashupatinath) του 5ου π.Χ. αιώνα. Αφιερωμένος στον Pashupati, μια μετενσάρκωση του θεού Σίβα, είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός της χώρας και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Βρίσκεται στις όχθες του ιερού ποταμού Μπαγκμάτι, που λέγεται ότι έχει θεϊκές ιδιότητες και οι πιστοί κολυμπούν στα νερά του επιδιώκοντας σωτηρία και γαλήνη. Συνεχίζουμε με τη Στούπα Μπουντνάθ (Boudhnath), τη μεγαλύτερη του Νεπάλ. Στην επίπεδη κορυφή του τεράστιου λευκού της ημισφαιρίου υπάρχει μια τετράγωνη κατασκευή, στις τέσσερις πλευρές της οποίας έχουν σχεδιαστεί τα διαπεραστικά μάτια του Βούδα, που βλέπουν τα πάντα. Οι πιστοί βαδίζουν γύρω από την στούπα κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, περιστρέφοντας ταυτόχρονα τους τροχούς της προσευχής, για να απελευθερωθούν από τις αμαρτίες τους. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα θα είναι η Μπαντγκαόν ή Μπακταπούρ, η “Πόλη των Πιστών”, ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο και τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με νεπαλέζικους χορούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κατμαντού Δελχί

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 6η μέρα: Δελχί, Ξενάγηση

Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί ο σημερινός, για να γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες μαχαραγιάδων. Περνώντας έξω από το Κόκκινο Φρούριο, θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, στον ναό του λωτού των Μπαχάι, καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Δελχί – Αξαρντάμ – Ματούρα – Άγκρα (204 χλμ./2-3 ώρες)

Ακολουθώντας την πορεία μας για την Άγκρα σήμερα, θα κάνουμε μία στάση στη “νέα κατοικία του θεού” Αξαρντάμ. Ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον Ινδουισμό, αναχωρούμε για την Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Άγκρα, Ξενάγηση

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, καθώς και το Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, γεμάτο από παιχνιδιάρες μαϊμούδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το Mohebet-e-Taj, μία παράσταση με θέμα τον αιώνιο έρωτα και την κατασκευή του μοναδικού μνημείου του Ταζ Μαχάλ.   Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Άγκρα – Φατεχπούρ Σικρί – Αμπανέρι – Τζαϊπούρ (238 χλμ./3-4 ώρες)

Αναχώρηση για την “Ροζ Πόλη”, την Tζαϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα επισκεφθούμε αρχικά τη Φατεχπούρ Σικρί (“Πόλη της Νίκης”), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Ακολουθεί στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια του. Συνεχίζουμε για την Tζαϊπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, τελετή Αάρτι, βόλτα με ποδηλατάμαξες

Η μέρα μας σήμερα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ – ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Η μέρα θα κλείσει με μία γραφική βόλτα με ποδηλατάμαξες στην τοπική αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσημη τελετή Αάρτι στον ναό Birla. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Τζαϊπούρ – Δελχί (258 χλμ./4-5 ώρες)

Αναχώρηση για το Δελχί. Φθάνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης περιμετρικά του προεδρικού μεγάρου και πιθανόν να υπάρχει χρόνος για επίσκεψη στην παραδοσιακή αγορά Τζαν Πατ. Προαιρετικά, παρακολουθήστε την υπέρλαμπρη παράσταση “Kingdom of Dreams” στο ομώνυμο θέατρο και χαλαρώστε στα παρακείμενα καταστήματα με διάκοσμο από όλες τις περιοχές της Ινδίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Δελχί – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                            Δίκλινο                       Μονόκλινο

16, 23/12                                                        1480€                            2075€

4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4                1350€                            1860€

*24/4                                                              1370€                            1880€

Για κράτηση έως 30/12

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Gulf Air ή Turkish ή Qatar ή Emirates.
 • Διαμονή σε  ξενοδοχεία 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί.
 • Έμπειρος συνοδός από Ελλάδα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: € 680.
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία: € 85 περίπου – εκδίδεται ηλεκτρονικά από το γραφείο μας και απαιτούνται 5 εργάσιμες ημέρες.
 • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο στην Ινδία): € 70.

Σημειώσεις:

 • Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 2 ατόμων χωρίς συνοδό: € 120 ανά επιβάτη.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 3-6 ατόμων χωρίς συνοδό: € 80 ανά επιβάτη.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 7-10 ατόμων χωρίς συνοδό: € 60 ανά επιβάτη.
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 10 ατόμων με συνοδό: + € 50 ανά επιβάτη
 • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του.
 • Το πρόγραμμα συνδυάζεται με την αναχώρηση του Χρυσού Τριγώνου Ινδίας.