Home > ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10 Ημ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10 Ημ

ΤΑΣΚΕΝΔΗ, ΧΙΒΑ, ΜΠΟΥΧΑΡΑ, ΝΟΥΡΑΤΑ/ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΛΙΜΝΗ ΑΪΝΤΑΡΚΟΥΛ, ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ 

 Από 960 ευρώ ανά άτομο

Αναχώρηση:  21/12, 26/12, 30/11, 18/1, 8/2, 1/3, 15/3,  * 25/4

* Για κράτηση έως 30/12

Αποκλειστικά!!!

 • Φολκλορικό δείπνο στη Μεντρέσα Allakulikhan με παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορό
 • Δείπνο με σόου επίδειξης ασιατικών ενδυμασιών και χορούς ντίσκο στη μεσαιωνική Μεντρέσα Nodir Devan Begi
 • Οινογευσία σε καταξιωμένο οινοποιείο και μαθήματα τοπικής μαγειρικής
 • Επίσκεψη στο αναγνωρισμένο μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών
 • Διαμονή σε παραδοσιακές γιούρτες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1η μέρα: Αθήνα – Τασκένδη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τασκένδη. Βραδινή άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση (δεν περιλαμβάνεται δείπνο).

2η μέρα: Τασκένδη, Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας, καθώς και στο παλιό τμήμα της πόλης, όπου θα δούμε το θρησκευτικό συγκρότημα του Khasti Imam, το μαυσωλείο του Kaffal Shashi, τον μεντρεσέ Barak Khan, το τζαμί Μούι Μουμπάρακ – χώρο φύλαξης του κορανιού του χαλίφη Οσμάν με τα χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ – το τζαμί Dzhuma Khodja Akhrar Vali, το κρατικό μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών του Ουζμπεκιστάν και τα ιστορικά μνημεία Kukeldash Madrassah και Abdulkasim Madrassah. Δείπνο σε καλό τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τασκένδη – Χίβα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίβα, την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας”, το έβδομο θαύμα του κόσμου”. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας θα θαυμάσουμε το φρούριο με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους μιναρέδες και τα δαντελωτά μωσαϊκά των αρχαίων τειχών. Στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε το συγκρότημα του Παχλεβί Μαχμούντ, το παλάτι του Νουράλα Μπέη, το φρούριο Κούνια Αργκ, το τζαμί Μέτσετ, τον μιναρέ και τον μεντρεσέ του Ισλάμ Χότζα. Θα ακολουθήσει φολκλορικό σόου και δείπνο στο μεσαιωνικό Allakullikhan Madrasah. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Χίβα – Mπουχάρα (450 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για τη θρυλική Μπουχάρα. Διασχίζοντας την απόκοσμη έρημο Κιζίλ Κουμ και το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος), θα φθάσουμε στο “ανατολίτικο θαύμα”, όπως αποκαλούν την Μπουχάρα, μία γοητευτική πόλη με πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Mπουχάρα, Ξενάγηση

Στη σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση, θα δούμε την “Ακρόπολη της Κιβωτού” (Ark Citadel), τα ανάκτορα των Eμίρηδων, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι και τους μεντρεσέδες Κουκελντάς και Ναντίρ Ντεβάν Mπέγκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι, που είναι από τα ωραιότερα πανδοχεία πάνω στον Δρόμο του Μεταξιού, το θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα, το τζαμί Μπολό Χάουζ και το Μαυσωλείο των Σαμανιδών. Ακολουθεί επίσκεψη σε εργαστήριο κατασκευής κεραμικών, δοκιμή τοπικών γλυκισμάτων και παραδοσιακού τσαγιού. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να χαλαρώσετε σε ένα χαμάμ με παράδοση 300 ετών. Δείπνο θα δοθεί παράλληλα με ένα σόου-επίδειξης ασιατικών φορεσιών και χορούς ντίσκο στη μεσαιωνική Μεντρέσα Nodir Devan Begi.

6η μέρα: Μπουχάρα – Νουράτα/Φρούριο Μεγάλου Αλέξανδρου – Λίμνη Αϊνταρκούλ (Διαμονή σε γιούρτες)

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το αρχαίο φρούριο του Μεγάλου Αλέξανδρου στη Νουράτα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Αϊνταρκούλ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να διανυκτερεύσετε σε γιούρτες, ακριβώς δίπλα από τη λίμνη, με όλες τις ανέσεις της σημερινής εποχής. Εκεί, θα μπορέσετε να κάνετε βόλτα με καμήλες και να απολαύσετε την εμπειρία με παραδοσιακό δείπνο περιμετρικά της εστίας.

7η μέρα: Αϊνταρκούλ – Μαθήματα μαγειρικής, Οινογευσία – Σαμαρκάνδη

Μετά το πρωινό στις γιούρτες, ακολουθεί στάση σε παραδοσιακό σπίτι, για να πάρετε μαθήματα τοπικής μαγειρικής και να γευθείτε το τοπικό πιλάφι (πλοφ). Ακολουθεί οινογευσία σε κοντινό οινοποιείο, που έχει σαρώσει τα πρώτα βραβεία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Άφιξη στη θρυλική Σαμαρκάνδη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Σαμαρκάνδη, Ξενάγηση, Ελ Μερός

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου, καθώς και την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, όπου βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες της πόλης: η Μεντρέσα-αστεροσκοπείο Ουλουγκπέκ, η Μεντρέσα Σερ Ντορ και το μεγαλύτερο τζαμί-Μεντρέσα Τίλα Κόρι. Συνεχίζουμε για την νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Ακολουθεί βόλτα στα γραφικά στενά της αγοράς και στο τέμενος Μπιμπί Χανούμ. Αποκλειστική επίσκεψη του μουσείου θεατρικών ιστορικών ενδυμασιών El Meros και εορταστικό δείπνο με μουσική ντίσκο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Σαμαρκάνδη – Τασκένδη

Πρωινή αναχώρηση για την Τασκένδη με επίσκεψη σε εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων. Ακολουθεί επίσκεψη σε βιοτεχνία κατασκευής μεταξένιων χαλιών. Η διαδρομή προς την Τασκένδη θα γίνει μέσω της επιβλητικής διαδρομής της οροσειράς Τιάν Σαν, με χρόνο για γεύμα και για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Άφιξη στην Τασκένδη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τασκένδη – Αθήνα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                         Δίκλινο                   Μονόκλινο

21, 26/12                                                       1150€                        1450€

30/11, 18/1, 8/2, 1/3, 15/3,  * 25/4               960€                        1240€

* Για κράτηση έως 30/12

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish ή Aeroflot μέσω άλλης πόλης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (1 Διαν/ση σε παραδοσιακές γιούρτες).
 • Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εσωτερική πτήση Τασκένδη-Χίβα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Συνοδός από Ελλάδα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Φόροι αεροδρομίων, βίζα εισόδου στο Ουζμπεκιστάν, ατομική ασφαλιστική κάλυψη: € 650.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, τοπικοί φόροι (πληρώνονται μόνο τοπικά στον συνοδό σας): € 80.

Σημείωση:

Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον), το ταξίδι δεν ακυρώνεται και πραγματοποιείται με επιβάρυνση 90 €/άτομο.