Home > Κύπρος 5 Ημ

ΚΥΠΡΟΣ 5 Ημ

ΛΑΡΝΑΚΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ, ΠΑΦΟΣ, ΟΡΕΙΝΑ ΘΕΡΕΤΡΑ/ΤΡΟΟΔΟΣ, ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ, ΠΛΑΤΡΕΣ, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Από 275,00€ το άτομο

Αναχώρηση: 8-12/03, 22-26/3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Λάρνακα – Λευκωσία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Λάρνακα με την AEGEAN AIRLINES. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, την κεντρική λεωφόρο Φοινικούδες και τον γραφικό υδροβιότοπο με τις Αλυκές, όπου διαβιούν πανέμορφα φλαμίνγκος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της χώρας, τη Λευκωσία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τα Ενετικά Τείχη και τα Φυλακισμένα Μνήματα. Περπατώντας στον πεζόδρομο της οδού Λήδρας και μέσα από τα σοκάκια, θα φθάσουμε στην κατεχόμενη Λευκωσία και θα δούμε τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, που σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο HILTON CYPRUS 5* (www.hilton.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λευκωσία – Λεμεσός – Πάφος – Λευκωσία

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή μας στην Λεμεσό και την Πάφο. Φθάνοντας στην Λεμεσό, θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και στην θαυμάσια προκυμαία της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη-μουσείο, την ρομαντική Πάφο. Θα διασχίσουμε το Φασούρι με τους καταπράσινους πορτοκαλεώνες και τα αμπέλια, την Αγγλική Βάση της Επισκοπής και θα φθάσουμε στην “Πέτρα του Ρωμιού”. Εδώ, κατά τη μυθολογία, γεννήθηκε από τους αφρούς της θάλασσας, η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στους Τάφους των Βασιλέων και στην Στήλη του Αποστόλου Παύλου. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε τα περίφημα ψηφιδωτά στην Έπαυλη του Διονύσου, του Θησέα και του Αιώνα, που θεωρούνται από τα ωραιότερα της Ανατολικής Μεσογείου, στο γραφικό λιμανάκι με το κάστρο. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πάφου περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, σαν τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Το 2017 η Πάφος ψηφίστηκε ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λευκωσία – Ορεινά Θέρετρα/Τρόοδος – Μονή Κύκκου – Πλάτρες – Λευκωσία

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα περίφημα Ορεινά θέρετρα, στην εντυπωσιακή οροσειρά του όρους Τρόοδος. Θα δούμε γραφικά χωριά, γνωστά κρασοχώρια, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού μέσα σε καταπράσινα τοπία. Επίσκεψη σε μια από τις σημαντικότερες μονές του χριστιανικού κόσμου, αυτήν της Παναγίας του Κύκκου. Στη συνέχεια θα δούμε τον τάφο του Εθνάρχη Μακαρίου, που βρίσκεται στο “Θρονί της Παναγίας”. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο γραφικό χωριό Πλάτρες, που ύμνησε ο Σεφέρης γράφοντας “τα αηδόνια δεν σ΄αφήνουν να κοιμηθείς στις Πλάτρες”, με το υπέροχο κλίμα του, τις φυσικές καλλονές, το καταπράσινο περιβάλλον και τα τρεχούμενα νερά, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Χριστουγεννιάτικο δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

Μπουφέ πρόγευμα και Χριστουγεννιάτικη ελεύθερη μέρα σε ένα εορταστικά στολισμένο ξενοδοχείο με πλούσιο Χριστουγεννιάτικο γεύμα!

5η μέρα: Λευκωσία – Αγία Νάπα – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την παραλιακή πανέμορφη Αγία Νάπα με την ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη. Ακολουθεί η μετάβαση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση μας προς Αθήνα.

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Για την είσοδό σας στα Κατεχόμενα είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο με ισχύ 6 μηνών από την επιστροφή. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  5 μέρες

Τιμή Κατά άτομο                   Harmony Bay 3* sup             Poseidonia 4*          Δίκλινο                                                    275,00€                               395,00€

Μονόκλινο                                             +90,00€                             +100,00€

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 145,00 €.

ΠΤΗΣΕΙΣ:

Α3 902 ATH 08:10 – LCA 09:50

A3 909 LCA 21:00 – ATH 22:45

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με AEGEAN.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις.
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα και ένα γεύμα ή δείπνο καθημερινά (Ημιδιατροφή).
 • Δωρεάν παροχή wifi internet (κοινόχρηστοι χώροι).  
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • Φ.Π.Α.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων,
 • είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα,
 • ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά,
 • ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.