ΙΝΔΙΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ  14 Ημ

«Η γη των Βασιλιάδων & των Χρωμάτων»

ΔΕΛΧΙ, ΜΠΑΪΚΑΝΕΡ, ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ, ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ, ΡΑΝΑΚΠΟΥΡ, ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ, ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ, ΑΜΠΑΝΕΡΙ, ΑΓΚΡΑ, ΜΑΤΟΥΡΑ, ΑΞΑΡΝΤΑΜ 

Από 850 ευρώ ανά άτομο

Αναχώρηση: 19/12, 26/12, 4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4, 24/4*

4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4

Μία περιοχή γεμάτη μύθους και παραδόσεις, ένα πολιτισμικό μωσαϊκό με έντονα χρώματα, παλάτια και φρούρια με πλούσια αρχιτεκτονική, ιστορίες με πρίγκιπες πολεμιστές και σε περίοπτη όψη η «Βενετία της Ανατολής»  …η ρομαντική Ουνταϊπούρ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Δελχί

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί.

 2η μέρα: Δελχί, Ξενάγηση

Άφιξη στο Δελχί και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί η σημερινή μας περιήγηση, για να γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες μαχαραγιάδων. Περνώντας έξω από το Κόκκινο Φρούριο, θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Δελχί – Μπαϊκανέρ (8ωρη διαδρομή με υπερταχεία)

Η πόλη Μπαϊκανέρ ως διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα του ομώνυμου πριγκιπάτου, είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Ρατζαστάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπαϊκανέρ, Ξενάγηση – Τζαϊσαλμέρ (333 χλμ.)

Πρωινή επίσκεψη του φρουρίου Τζουναγκάρθ (το μόνο που δεν είναι κτισμένο σε λόφο και αποτελεί σχεδιαστικά ένα τέλειο τετράγωνο). Το φρούριο αυτό είναι το αποτέλεσμα οικοδόμησης και δραστηριοτήτων 16 διαδοχικών γενεών των ηγεμόνων της περιοχής, αρχής γενομένης από τα τέλη του 16ου αιώνα. Αυτό το υπέροχο παλάτι-φρούριο έχει να επιδείξει παλαιά μνημεία, εννέα ναούς, εξαιρετικά αντικείμενα τέχνης, επτά ιστορικές πύλες, οπλοστάσιο, όμορφους κήπους και τα ιερά συμβολικά χέρια του σάτι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τριώροφο ανάκτορο-μουσείο του Μαχαραγιά Γκάγκα, κτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη στο διάστημα 1902-1926, σε Ινδο-Σαρακήνικο στυλ. Εκτός από τις περίτεχνες αίθουσες του ανακτόρου, μοναδικός είναι ο διάκοσμος της εσωτερικής πισίνας και της τέταρτης μεγαλύτερης ιδιωτικής βιβλιοθήκης του κόσμου! Συνεχίζουμε οδικώς για την «Χρυσή πόλη», την Τζαϊσαλμέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

μέρα: Τζαϊσαλμέρ, Ξενάγηση, βόλτα με καμήλες στην έρημο

Πρωινή επίσκεψη στο οχυρό της πόλης με τα τριπλά του τείχη, κτισμένο το 1156 για τις μάχες των δυναστειών της εποχής. Σήμερα φιλοξενεί 3.000 κατοίκους και θεωρείται το ιστορικό κέντρο της περιοχής, γνωστό και από την ταινία που γυρίστηκε εκεί, «Το Χρυσό Οχυρό». Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε ιστορικά αρχοντικά της πόλης (Χαβέλις), καθώς και τον Τζαϊνιστικό ναό της. Το απόγευμα θα απομακρυνθούμε από την «Χρυσή πόλη» για μια βόλτα με καμήλες στους κοντινούς αμμόλοφους, απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη της ερήμου και τα χρώματα του δειλινού! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

μέρα: Τζαϊσαλμέρ – Τζοντπούρ, Φρούριο Μεχρανγκάρχ, Τζασουάντ Θαντά (295 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για την Τζοντπούρ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο Μεχρανγκάρχ (Mehrangarh), ένα από τα επιβλητικότερα οχυρά των Ινδιών, λαξευμένο στους βράχους και με επάλξεις από 6 έως 36 μέτρα, γεμάτο ιστορίες και μύθους. Ακολουθεί επίσκεψη στο κάτασπρο (από λευκό μάρμαρο) κενοτάφιο του Μαχαραγιά Τσασβάντ Σινχ ΙΙ (Τζασουάντ Θαντά), που βρίσκεται σε μία ήσυχη περιοχή με όμορφη θέα στην πόλη και στο φρούριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

μέρα: Τζοντπούρ – Ρανακπούρ – Ουνταϊπούρ  (260 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική Ουνταϊπούρ, τη «Βενετία της Ανατολής», με τις αποχρώσεις της ώχρας και του μοβ των κορυφογραμμών που την περιβάλουν, τα μαγευτικά παλάτια, τους μυστηριώδεις ναούς, τα πολύχρωμα καλντερίμια, τις ατέλειωτες βαρκάδες στην λίμνη Πιτσόλα και τα ατελείωτα παζάρια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον μαρμάρινο Τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ, που αποτυπώνεται αρχιτεκτονικά σαν «ένα ποίημα σε πέτρα». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Ουνταϊπούρ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ουνταϊπούρ, Ξενάγηση, βαρκάδα στην λίμνη Πιτσόλα

Η σημερινή μας ξενάγηση αρχίζει από το παλάτι της πόλης ή αλλιώς το «αρχιτεκτονικό θαύμα του Ρατζαστάν», κτισμένο από γρανίτη και μάρμαρο με ένα μείγμα μεσαιωνικής – ευρωπαϊκής και κινεζικής αρχιτεκτονικής, πάνω στην ήσυχη λίμνη Πιτσόλα. Πριν την επίσκεψή μας, θα σας προσφέρουμε καφέ ή τσάι στους κήπους του ανακτόρου, για να απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο την επιβλητική είσοδο. Στη συνέχεια θα δούμε τις πολυάριθμες αίθουσες του, τον διάκοσμο με τα παγόνια, το χρυσό σύμβολο της δυναστείας του ήλιου, την ιδιαίτερη κρεβατοκάμαρα του μαχαραγιά και την αίθουσα με τα ασημένια κειμήλια. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη του κοντινού ναού Τσαγκντίς (Jagdish), με το πανύψηλο κωδωνοστάσιο στολισμένο με γλυπτά χορευτών, ελεφάντων, ιππέων και μουσικών. Ακολουθούν οι Κήποι της πριγκίπισσας και των 48 υπηρετριών της Saheliyon-Ki-Bari με τα όμορφα σιντριβάνια και σημεία ξεκούρασης. Θα περάσουμε από τη λίμνη Φατεχσαγκάρ και θα κλείσουμε την περιήγησή μας με απογευματινή βαρκάδα στα χρώματα του δειλινού, στα γαλήνια νερά της λίμνης Πιτσόλα, περνώντας περιμετρικά από την πόλη και θαυμάζοντας από κοντά τις εγκαταστάσεις του διάσημου κάτασπρου θερινού ανάκτορου -ξενοδοχείου Taj. Η στάση μας σε κοντινό νησί – σημείο εκδηλώσεων και συνεύρεσης του μαχαραγιά με το χαρέμι του – θα μας προσφέρει μία προνομιακή θέση για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, αλλά και ολόκληρη την πόλη, που αρχίζει σιγά σιγά να φωταγωγείται. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια – ζωγραφική πάνω σε κονίαμα από επεξεργασμένη σκόνη οστών καμήλας, που καθιστά εμφανή την απεικόνιση και στις δύο όψεις. Η τέχνη των πιστών ζωγράφων του μαχαραγιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τη σχολή της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Ουνταϊπούρ – Τζαϊπούρ (πτήση), βόλτα με ποδηλατάμαξες (τελετή Αάρτι)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την «Ροζ Πόλη», την Tζαϊπούρ, που πήρε το όνομά της από τα βαμμένα ροζ κτίρια του γραφικού ιστορικού της κέντρου με τα πολυάριθμα μικρομάγαζα. Η Tζαϊπούρ φημίζεται για τα παλάτια της, τα «ψαγμένα» φυτικά σκευάσματα για αναζωογόνηση, χαλάρωση και αποτοξίνωση (από το ινστιτούτο Αγιουρβέδας), τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, τον διασημότερο κινηματογράφο της χώρας (που οι παραστάσεις του ξεκινούν από το μεσημέρι και το κοινό κάθε ηλικίας ντυμένο με τα επίσημα ρούχα του, επαναλαμβάνει τα λόγια των ηθοποιών, παθιάζεται, μουρμουρίζει τα τραγούδια τους) και κυρίως για το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Ροζ πόλης, από τις πολεμίστρες του οχυρού Μαχαργκάρ. Φθάνοντας θα κάνουμε μία γραφική βόλτα με ποδηλατάμαξες στην τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τη διάσημη τελετή Αάρτι στον ναό Birla. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ – ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση ή αγορές. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Τζαϊπούρ – Αμπανέρι – Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα (238 χλμ./3-4 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για την Άγκρα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα επισκεφθούμε το μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια του. Συνεχίζουμε για την Φατεχπούρ Σικρί («Πόλη της Νίκης»), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Τελικός σταθμός μας, η πόλη του «Ταζ Μαχάλ», η Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Άγκρα, Ξενάγηση

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, καθώς και το Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, γεμάτο από παιχνιδιάρες μαϊμούδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το Mohebet-e-Taj, μία παράσταση με θέμα τον αιώνιο έρωτα και την κατασκευή του μοναδικού μνημείου του Ταζ Μαχάλ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13η μέρα: Άγκρα – Ματούρα – Αξαρντάμ – Δελχί (204 χλμ./2-3 ώρες)

Ακολουθώντας την πορεία μας για το Δελχί σήμερα, θα κάνουμε μία στάση στην γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Συνεχίζουμε για τη «νέα κατοικία του θεού» Αξαρντάμ. Ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον ινδουισμό, αναχωρούμε για το Δελχί. Φθάνοντας, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης περιμετρικά του Προεδρικού Μεγάρου και πιθανόν να υπάρχει χρόνος για επίσκεψη στην παραδοσιακή αγορά Τζαν Πατ. Προαιρετικά, παρακολουθήστε την υπέρλαμπρη παράσταση «Kingdom of Dreams» στο ομώνυμο θέατρο και χαλαρώστε στα παρακείμενα καταστήματα με διάκοσμο από όλες τις περιοχές της Ινδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η μέρα: Δελχί – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                        Δίκλινο                       Μονόκλινο

19, 26/12                                                    1150€                            1745€

4/1, 25/1, 8/2, 22/2,15/3, 5/4                     850€                             1360€

24/4 Για κράτηση έως 30/1                    870€                             1380€