ΠΕΡΣΙΑ 8 Ημ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ, ΚΑΣΑΝ, ΙΣΦΑΧΑΝ, ΓΙΑΖΝΤ, ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ, ΠΑΣΑΡΓΑΔΕΣ, ΣΙΡΑΖ 

Από 990 ευρώ ανά άτομο

Αναχώρηση: 26/12, 19/1, 9/2, 2/3, 16/3, 6/4, * 25/4, 1/5*Για κράτηση έως 30/12

Ποίηση, ιστορία, πολιτισμός, ελληνικά στοιχεία, γλώσσα φαρσί, μονοθεϊστική θρησκεία, πόλεις κυριολεκτικά για ιστορίες από χίλιες και μία νύχτες, σπάνιες μυρωδιές μπαχαρικών και το Ρόδο του Ισφαχάν να συμπληρώνουν την αξία αυτού του ταξιδιού!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Τεχεράνη, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τεχεράνη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιούν Νουρ – «η Θάλασσα του Φωτός». Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τεχεράνη – Κασάν – Ισφαχάν

Κατά την εξαιρετική σημερινή μας διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας και αφού δούμε το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ να ξεπετάγεται μπροστά μας, θα σταματήσουμε στο Κασάν για να επισκεφθούμε το περίτεχνο παζάρι και το αρχοντικό Μουτζρεντί του 19ου αιώνα. Θα δούμε επίσης τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζουμε για το Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν. Άφιξη στο «γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου» και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ισφαχάν

Ως η ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν είναι γνωστό για τον πολεοδομικό του σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους του, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, τους μεντρεσέδες και τα καραβάν σεράι. Στη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του Ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα, το τζαμί και η σκεπαστή αγορά – το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, στο οποίο θα έχετε χρόνο για ψώνια. Το βράδυ θα περιηγηθείτε στη Γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ), για να τη θαυμάσετε φωταγωγημένη.

 4η μέρα: Ισφαχάν – Γιάζντ

Πρωινή αναχώρηση για την ιερή πόλη Γιάζντ, την πόλη των Ζωροαστρών (από τις πρώτες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου και πρώτη διδάξασα τις μεταγενέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τον Πύργο της Σιωπής, το τέμενος της φωτιάς και το τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Η πόλη με τα σπίτια της λάσπης θα καταφέρει να σας μεταφέρει σε άλλη εποχή ή ακόμα και να σας ταξιδέψει σε παραμύθια από χίλιες και μία νύχτες. Αφιερώστε χρόνο σε ψαγμένα καφέ πάνω σε ταράτσες και απολαύστε το δειλινό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γιάζντ – Περσέπολη – Πασαργάδες – Γιάζντ

Αναχώρηση για την πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, την ένδοξη Περσέπολη, την «πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων», τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταλήφθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Συνεχίζουμε για τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, όπου θα δούμε τον τάφο του Κύρου, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στη Γιάζντ. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γιάζντ – Σιράζ, Ξενάγηση

Πρωινή μεταφορά στη Σιράζ, μια από τις ομορφότερες ιστορικές πόλεις του κόσμου. Η ξενάγησή μας ξεκινά από το Τζαμί Vakil, ένα συγκρότημα 8.660 τετραγωνικών μέτρων. Ακολουθούν επισκέψεις στους κήπους Ναρεζεστάν («Κήπος των Πορτοκαλιών») και στο τέμενος Nasir al-Mulk. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σιράζ, Συνέχεια ξενάγησης

Στη σημερινή μας περιήγηση θα δούμε τον κήπο Εράμ (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), το μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ και την Ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Τέλος, θα περάσουμε από την πύλη του Κορανίου για να ευλογηθείτε και εσείς, όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τη βραδινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

8η μέρα: Σιράζ – Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Τιμή κατ’ άτομο 8 μέρες Δίκλινο Διαφορά Μονόκλινου
26/12 990  + 595
19/1, 9/2, 2/3, 16/3, 6/4, * 25/4, 1/5*Για κράτηση έως 30/12 890 + 595

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish μέσω άλλης πόλης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί.
 • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα.
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: 610 €.
 • Βίζα εισόδου: 60 €.
 • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο τοπικά): 80 €.

 Σημειώσεις

 • Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
 • Εφόσον υπάρχει η διαθεσιμότητα, η διαμονή στο Ισφαχάν πραγματοποιείται στο ανάκτορο-θρύλο Abbasi, διαφορετικά διαμένουμε σε άλλο ξενοδοχείο 5* της περιοχής.
 • Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις για City Break και γαμήλια ταξίδια με 4 διανυκτερεύσεις στο Abbasi Hotel στο Ισφαχάν ή ατομικό πρόγραμμα με 2 διανυκτερεύσεις στο Σιράζ, 2 στη Γιάζντ και 2 στο Ισφαχάν. Και τα δύο με αγγλόφωνες υπηρεσίες. Ζητήστε μας τα αναλυτικά προγράμματα.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

 • Τεχεράνη: Espinas 5*,
 • Ισφαχάν: Abbasi 5*,
 • Γιάζντ: Dad 4*+
 • Σιράζ: Zandiyeh 5*.

 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ με Turkish Airlines

TK1842 Αθήνα 05.35 – Κων/πολη 08.00
TK 870 Κων/πολη 10.20 – Τεχεράνη 13.55
TK 885 Σιράζ 03.00 – Κων/πολη 06.55
TK1845 Κων/πολη 08.30 – Αθήνα 09.00